Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Maaliskuu 2020
Emä: Liebe-Lobke Jiska Ut It Griene Hert "Manda" FI46145/17
Isä: Sandhill Chili's Amoroso Asmes "Luxi" FI34227/16
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007


 


Manda on iloinen, avoin ja erittäin miellyttämisenhaluinen narttu. Mandalla ei ole minkäänlaisia ääni- tai paukkuarkuuksia ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Vieraita ihmisiä kohtaan Manda on alkuun varauksellisesti, mutta hyvin pian siitä saa ylimmän ystävän. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä puhdas (LTV0, VA0), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, CDS terve, vwd kantaja. Lisäksi Manda on suorittanut kennelliiton luonnestin ja on liettuan muotovalio. Uroksena on Luxi, Sandhill Chili’s Amoroso Asmes. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä puhdas (VA0, LTV0), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, CDS terve, vwd kantaja. Luxi on reipas ja avoin uros, joka rakastaa kaikkia. Luxilla ei ole ääni- eikä paukkuarkuuksia. Luxin kanssa harrastetaan mm. Vepeä, jossa se on kilpaillut ALO1 tuloksen arvoisesti. Luxi on useamman maan muotovalio ja suorittanut kennelliiton MH-luonnekuvauksen.
Manda on astutettu tammikuussa.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Maaliskuu 2020
Emä: Sinisuven Frederika "Fari" FI48371/16
Isä: Lenstra Abe Fân Fryske Komôf "Chili" FI46894/12
 
Jahnukainen Elina, Helsinki
puh. 050-3016966


 


Farin terveystulokset: lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät puhtaat ja selkä LTV0. Lisäksi Fari on CD ja vWD1 vapaa. Näyttelyistä Fari on kansainvälinen näyttelyvalio sekä viron, latvian, liettuan ja baltian valio. Fari on suorittanut MH-luonnekuvauksen. Kyseessä on Farin ensimmäinen pentue. Chilin terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmissä distichiasis, selkä puhdas LTV0, VA0 ja SP0. Chili on CD vapaa ja vWD1 kantaja. Näyttelyistä Chilillä on kansainvälisen näyttelyvalion arvo sekä viron, latvian, liettuan ja baltian valionarvot. Chili on suorittanut MH-luonnekuvauksen. Tämä on Chilin kolmas ja viimeinen pentue suomessa. Fari on ultrattu ja todettu tiineeksi. Pennut syntyvät maaliskuun alussa.

 

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)