Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Syksy 2020
Emä: Røgild's Neema Fenja Kerst Tys "Sandy" FI12315/18
Isä: Ohped Dal Axel Waldemar "Messi" FI28967/15
 
Satu-Marjo Forsström, Sääksmäki
puh. +358505119007


 


Messi on iloinen hännänheiluttaja ja kaikkien rakastaja. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä terve (VA0, LTV0), CDs terve, Wvd terve. Lapsiystävällinen, muiden koirien Kanssa toimeentuleva rempseä ja vilkas. Ilmoittaa pihaantulijat haukulla. Osaa myös tarvittaessa rauhoittua. Nauttii erilaisista harrastuksista tokosta noseworkkiin ja agilityyn.Riistaviettiäkin löytyy, Kuitenkaan ei karkailuun taipuvainen. Kaikenkaikkiaan ihana koira luonteeltaan. Luonnetesti pisteet 190 +++.

Sandy on iloinen ja vilkas touhuaja, joka rakastaa omaa laumaansa yli kaiken. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, Selkä VA1 ja LTV1, silmät terveet, Cds terve ja Wvd terve. Riistaviettiä on hieman, mutta sandy on hyvin irtipidettävissä. Sandy tarkkailee nopeasti ympäristöään ja on varauksellinen epäilyttävänä pitämiään asioita kohtaan, mutta uteliaana koirana palautuu nopeasti. Sandyn kanssa on harrastettu doboa, rally-tokoa, noseworkia ja suunnitelmissa on myös mejä.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)