Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Alkuvuosi 2018
Emä: Coastal Stars Bunny Hop Joke "Peppi" FI47934/13
Isä: Coastal Stars Glassiga Göran "Zero" FI43080/16
 
Kiviniemi Veera, Liminka
puh. 0451205065
Pentueen emä Peppi on rauhallinen ja iloinen narttu. Rakastaa kaikkia vieraitakin ihmisiä ja koiria ikään sekä kokoon katsomatta. Harrastamme mm. Mejää ja hajuerottelua. Riistaviettinen. Näyttelyistä Sert. Lonkat C/C, kyynärät 0/1, selkä terve, sydän terve, silmät terveet, vWd kantaja, CDS vapaa.

Pentueen isä Zero on aktiivinen ja touhukas nuori uros, jolla on potkua moneen harrastukseen. Hyvähermoinen koira, joka ottaa muuttuvat tilanteet rauhallisesti. Vapaana pidettävissä, riistaviettiä jonkin verran. Tykkää lapsista. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät terveet, vWd kantaja, CDS vapaa
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Loppuvuosi 2018
Emä: Sandhill Chili’s Amoroso Alleta "Isla" FI34229/16
Isä: Paksenarrions Bravissimo Findulias "Zico"
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007
Islan lonkat A/A, kyynäret 0/0, puhdas selkä, terveet silmät, vwd vapaa, cds vapaa. Zico on norjalainen uros. Zicon lonkat A/B, kyynäret 0/0, terveet silmät ja cds vapaa.  

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)