Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Kesäkuu 2020
Emä: Ohped Dal Aallottaren Aleida "Leida" FI28970/15
Isä: Frisian Gem Eulalias Constantijn "Capo" FI28493/15
 
Helena Sorsa, Hamina
puh. 050 3518576


 


Pentueen emä Leida lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA1 LTV4, silmät lievä sistichiasis, CD vapaa ja vWd vapaa. Näyttelyistä tittelit C.I.E EE MVA BY MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA ja rally-tokosta 1 x ALO HYV. Leida on suorittanut hyväksytysti MH-luonmnekuvauksen. Pentueen isä Capo lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA0 SP0, silmät puhtaat, CD vapaa, vWd sairas. Näyttelyistä vara-SERT.

Leida on astuettu huhtikuussa.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)