Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Syntyvät marraskuussa
Emä: Sandhill Chili’s Amoroso Alleta "Isla" FI34229/16
Isä: Paksenarrions Bravissimo Findulias "Zico"
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007
Islan lonkat A/A, kyynäret 0/0, puhdas selkä, terveet silmät, vwd vapaa, cds vapaa. Zico on norjalainen uros. Zicon lonkat A/B, kyynäret 0/0, terveet silmät ja cds vapaa.  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Loppuvuosi 2018
Emä: Coastal Stars Diana Aurora "Hani" FI10827/15
Isä: Sandhill Chili’s Amoroso Aarke ”Elmo” FI34223/16
 
Natalia Laurinantti, Kirkkonummi/Kotka
puh. 0442557332


 


Hanin lonkat on A/A, kyynärät 0/0, selkä puhdas, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, vWD vapaa, CDs vapaa. Hani toimii toisen omistajansa virallisena hypokoirana työskennellen luotettavasti kaikissa ympäristöissä ympäri vuorokauden. Hani on läheisiinsä syvästi kiintynyt, rauhallinen ja itsevarma. Hani on helposti koulutettava ja iloinen. Lempiharrastuksena ovat uiminen ja lintujen seisominen, ei ole paukkuarka. Hanilla on näyttelyistä tittelit C.I.E RKFV HeJW-15 HeW-15 MV-16 BALTV-16 V-17 PMV-17.Elmon lonkat on A/A, kyynärät 0/0, selkä puhdas ja ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, vWD vapaa, CDs vapaa. Elmo on reipas ja rohkea poika, jonka häntä heiluu aina. Elmo tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa, ja on innokas leikki- ja lenkkikaveri. Kiintyy ihmisiin ja on helppo koulutettava. Hajutyöskentely on selkeästi Elmon juttu. Riistaviettiäkin Elmolta löytyy, mutta siitä huolimatta Elmoa pystyy pitämään vapaana.

 

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)